Skocz do zawartości

Gwiazdki Czekoladowe


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

15 dag mąki 10 dag czekolady mlecznej 10 dag masła, może być margaryna 15 dag cukru pudru 3 białka owoce do dekoracji, karambola, porzeczki winogrona Miękki tłuszcz zmiksować stopniowo z cukrem pudrem i białkami na puszystą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do masy wraz z przesianą mąką, zagnieść ciasto. Rozwałkować na kilka milimetrów, foremkami w kształcie gwiazdek wykrawać ciasteczka o różnej wielkości. Upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 190*C. Upieczone i ostudzone gwiazdki tej samej wielkości posklejać ulubionym swoim kremem. Poukładać ozdobnie mniejsze gwiazdki na większych i udekorować owocami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.