Skocz do zawartości

Ciasto Brzoskwiniowo-gruszkowe


sabina1974

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto na forme o srednicy 26cm. 4 jajka 4 lyzki cukru 1 cukier waniliowy maly to wszystko ubic na dosc sztywna mase,dodac do tego: 4 lyzki maki 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia ostroznie wszystko wymieszac,wlac do formy i piec w nagrzanym piekarniku 180° okolo 15-20min: Masa puszka brzoskwin okolo 820g puszka gruszek okolo 820g 2 paczki budynu waniliowego sok z gruszek zlac do garnka okolo 1/4 litra dodac troche brzoskwiniowego soku i wody aby bylo 1/2 litra, owoce pokroic na male kawalki, na soku z owocami ugotowac budyn ale bez cukru i odstawic do wystygniecia. Zimna mase wlozyc na biszkopt,wstawic do lodowki na okolo 2 godziny,potem: 3 kubki smietany(200ml jedna) kremowki 3 cukre waniliowe 3 paczki smietana-fix to wszystko ubic i wylozyc na mase budyniowa,na gore mozna polec eierlikier i posypac czekolada. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.