Gość Tomek85 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 lipiec: 2500g wydrylowanych wiśni 250g wiśni 120g cukru 1,4 L spirytusu 0,85L przegotowanej wody grudzień: zlałem do butelek, zasypałem wiśnie 800g cukru i odstawiłem na 2 tygodnie, żeby puściły soczek. Dwa tygodnie temu zlałem wszystko do jednego gara (z butelek i pozostałej cześci zasypanej cukrem który już się rozpuścił), wymieszałem i ponownie zlałem. Wyszło nieco ponad 3L wiśniówki, zlałem do butelek. Czytałem/słyszałem, że taka wiśniówka musi jeszcze sporo poleżeć w butelkach, lecz mam obawy bo jak teraz próbuje to z początku czuć słodki smak, lecz po chwili dominuje gorzki. Dałem za mało cukru czy po prostu mam czekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam. Mało cukru dałeś, ale przeglądnij sobie inne przepisy czytelników na temat wiśniówki - Alkohole- to sam się zorientujesz. Pogodnych, Spokojnych Świąt życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek85 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 mozna dosypac cukru czy jest juz za pozno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.