Skocz do zawartości

Wiśniówka


Gość Tomek85

Rekomendowane odpowiedzi

lipiec: 2500g wydrylowanych wiśni 250g wiśni 120g cukru 1,4 L spirytusu 0,85L przegotowanej wody grudzień: zlałem do butelek, zasypałem wiśnie 800g cukru i odstawiłem na 2 tygodnie, żeby puściły soczek. Dwa tygodnie temu zlałem wszystko do jednego gara (z butelek i pozostałej cześci zasypanej cukrem który już się rozpuścił), wymieszałem i ponownie zlałem. Wyszło nieco ponad 3L wiśniówki, zlałem do butelek. Czytałem/słyszałem, że taka wiśniówka musi jeszcze sporo poleżeć w butelkach, lecz mam obawy bo jak teraz próbuje to z początku czuć słodki smak, lecz po chwili dominuje gorzki. Dałem za mało cukru czy po prostu mam czekać ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.