Beella Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam. Poszukuję przepisu na ciasto urodzinowe,prócz tortu bo ten musi być obowiązkowy. Moje przepisy są już oklepane,a za dwa tygodnie synek ma 7urodzinki i bedzie sporo gości,chciałabym uszykować coś nowego. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadab Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Bella, jeśli lubicie galaretki to mam coś (właściwie deser), ale zawsze na przyjęciach urodzinowych dzieci niezmiennie święci triumfy. Nazywamy to "Bomba". potrzebna jest forma z kominkiem (najlepiej karbowana) i tak: *rozpuszczamy galaretkę agrestową w 1 szkl. gorącej wody, gdy przestyggnie dodajemy 1 szkl. winogron (zwykle daję więcej), wylewam do formy, gdy zastygnie to idzie druga warstwa, *rozpuszczam galaretkę wiśniową w 1 szkl. wody i dodaję 1 szkl. drylowanych wiśni w syropie (można dać jakieś inne czerwone owoce) i do formy, *trzecia warstwa to galaretka brzoskwiniowa i pokrojone brzoskwinie z całej puszki. gdy zastygnie to należy formę rozgrzać (najlepiej odwrócić na dłoń i na chwilę pod kran pod gorącą wodę wtedy szybko odstaje od formy, ale trzeba mieć tacę w pogotowiu aby bomba się nie rozpadła0 wygląda cudnie, a jak smakuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dziękuję za przepis na Bombę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Do tej bomby jeszcze bym dodala bita smietane,raj na ziemi :) Aniu robilas juz ciasto kinder pingwin jak nie to polecam,dla mojego meza to najlepsze ciasto a to takie duze dziecko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadab Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 ciasto kinder pingwin? a co to za przysmaczek o tak fajnej nazwie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 jest na slodkosciach,polecam,pyyyyyyychotka http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=kinder+pingwin Jamaica jeszcze raz pokłon w Twoja strone za zamieszczenie przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadab Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Dzięki :) ale najwazniejsze aby bomba smakowała i może komuś się ten przepis przyda. A kindera muszę wypróbowac, może w sobotę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiod Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 jest na slodkosciach,polecam,pyyyyyyychotka http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=kinder+pingwin Jamaica jeszcze raz pokłon w Twoja strone za zamieszczenie przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiod Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam. Poszukuję przepisu na ciasto urodzinowe,prócz tortu bo ten musi być obowiązkowy. Moje przepisy są już oklepane,a za dwa tygodnie synek ma 7urodzinki i bedzie sporo gości,chciałabym uszykować coś nowego. Z góry dziękuję. Dzieci uwielbiają ptasie mleczko na biszkoptach. Szybko się robi i jest tanie. Przepis:paczka biszkoptów, 4 galaretki o różnych smakach, 2 bite śmietany, na wierzch jakieś owoce najlepiej wiśnie drelowane. Wykonanie: W tortownicy układamy biszkopty wcześniej namoczone w galaretce, wstawiamy do lodówki na kilka min. potem mikserem ukręcamy bitą śmietanę i do śmietany wlewamy galaretkę rozpuszczoną w wodzie (ok. pół szklanki wody) dalej miksujemy i wylewamy na biszkopty. To samo robimy z następnej bitej śmietany. Na wierzch układamy owoce i wylewamy galaretkę. Życzę smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.