ina12 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 1 kg skórki pomarańczowej 1 kg cukru 0,25 l wody Pomarańcze dokładnie umyć gorącą wodą, zdjąć skórkę razem z przylegającą do niej białą warstwą i namoczyć ją w dużej ilości zimnej wody na całą dobę. W tym czasie przynajmniej trzykrotnie wodę zmieniać. Następnie gotować skórkę w czystej wodzie do miękkości i odcedzić. Ugotować syrop z wody i cukru. Skórkę włożyć do syropu, zagotować i odstawić do następnego dnia. Po upływie tego czasu ponownie doprowadzić konfiturę do wrzenia, gorącą nakładać do słoików i szczelnie zamknąć. Przetwory które ma się tylko zamykać, ja zawsze dla pewności pasteryzuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.