Skocz do zawartości

Marmolada


agadab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może przepis na marmoladkę, którą kroi się w slupki, czy kostkę? 5 kg jabłek (najlepsze jak zwykle antonówki) obrać i pokroić, 2.5 kg cukru 100 ml octu Jabłka zasypać cukrem, wymieszać z octem, pozostawić na noc w chłodnym miejscu. Smażyć na wolnym ogniu, mieszając. Gotowe, jesli kropla wylana na talerz będzie odpowiednio twarda. Dodatek octu powoduje, że marmolada smaży się szybciutko. Nadziewam nią kruche ciastka i pączki. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.