Skocz do zawartości

Pierogi


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

cieszę się że znalazłam to forum - bo uwielbiam gotować - a dawno już obiecałam mężusiowi ze pierogi zrobię ;) to akurat w sobotę wypróbuję i dam znać jak poszło :grin:

Gosiu bardzo się cieszę że dołączyłaś do nas i będziemy się wymieniać przepisami

Oczywiście zachęca do zrobienia pierogów no ale mamy „tłuste dni „nikt nie pisze o pączkach, faworkach …itp.

Ja się już ob…… ??? :grin:

POZDRAWIAM

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

Witajcie. Mam w planach zrobić narzeczonemu pierogi z mięsem.. ale wstyd się przyznać, nigdy ich nie robiłam...:) Jakoś nigdy nie przepadałam za nimi to i mnie to nie interesowało. Czy mogłybyście jako bardziej doświadczone kucharki napisać mi krok po kroku jak je zrobić? Przepis na ciasto tu już widzę jest.. jeśli będę robić te pierogi to zrobię z pół kilo mąki, ktoś tutaj dał duże jogurty Bakomy. Ile na taką ilość mąki orientacyjnie potrzeba jogurtu? Chodzi mi o wartość bardzo orientacyjną, abym miała chociaż jakieś pojęcie ile go dać. Załóżmy, że ciasto mi się uda. Co z mięsem? Jakie mięso się daje, jak przygotowuje? Proszę o dokładny opis dotyczący mięsa :-D I ile tego mięsa kupić.Z góry baaardzo dziękuję Wam. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"OtoJa" Nie pamiętam żebym kiedyś mierzyła , ja po prostu leje zsiadłe mleko i dodaję mąkę

A tak na oko to wydaje mi się że tak 1 duży kefir gęsty na 1/2 kg mąki.

Powtórzę ciasto ma by elastyczne, to znaczy swobodnie się rozwałkowało ale nie rwało

Nie wiem czy pomogłam ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:-D Witam :D Trafiłam na tą stronę przypadkiem. Przeczytałam ten przepis i szczerze powiem nie wyobrażałam sobie jak to będzie wyglądało, a nie wspomnę o smaku. Osobiście pierogi uwielbiam, ale bardziej jeść niż je lepić (nie cierpię robić ciasta na pierogi). Dziś postanowiłam wypróbować ten przepis i... o mamusiu jakie wyszły pyszne (z kapuchą i grzybami) ;) !!! Jednak nie dodałam mleka, a dwa duże jogurty naturalne(niestety nie zwróciłam uwagi jakiej firmy :-D ).Szybko zagniotłam to ciasto (a myślałam po przeczytaniu wszystkich wpisów,że przez te jogurty to będę musiała sypać i sypać mąkę :) , a tu nie poszło ekspresowo) i jakie było miłe w dotyku. Od dziś mogę powiedzieć - uwielbiam pierogi nie tylko jeść ,ale i robić. Polecam naprawdę każemu! Opinia moja i mojej rodziny-PYCHA!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moje Panie cieszę się że pierogi smakują !!!

A co do wyrabiania ciasta mikserem , krótko mówiąc pierwsze słyszę, ja daję najpierw kefir czy zsiadłe mleko i dopiero stopniowo dosypuje mąki (jak naleśniki, oczywiście inna kąsystęcja)nigdy odwrotnie i ciasto się robi z przyjemnością J

Wypróbujcie

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.