Skocz do zawartości

Wafle Z Karmelem


Gość KacpeRinjo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KacpeRinjo

Witam!

W pierwszej kolejności chciałbym się przedstawić, nazywam się Kacper mam 16lat i mieszkam w Gliwicach.

Dobra, przejdźmy do przepisu.

Potrzebujemy:

-Mleko zagęszczane słodzone.

Dołączona grafika

-Wafle tortowe.

Dołączona grafika

Przepis:

Mleko w puszce wkładamy do garnka z wodą i odkładamy na palnik, gotujemy ok. 3-4 godzin.

Po upływie 3-4 godzin wyciągamy puszkę i odkładamy gdzieś w celu schłodzenia.

Po słodzeniu naszego mleka otwiramy puszkę i dostrzegamy, że nasz mleko zaminiło się w bardzo smaczny karmel.

Rozkładamy wafle na ladzie i smarujemy je karmelem(warstwami) u góry musimy mieć wafel.

Po tych czynnościach kroimy nasze wafle na trójkąty.

Bardzo polecam ten przepis, naprawdę wafelki są bardzo smaczne.

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gotowałam mleko (jednocześnie 4 puszki) 3 godziny i trochę scukrzyło się na dnie.Myślę,że 2,5godz.wystarczy.Teraz jest w sprzedaży gotowy karmel w opakowaniu bardzo podobnym jak mleko skondensowane,a kosztuje do 2zł drożej od mleka. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.