Skocz do zawartości

Fasolanka


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki potrawy: 2 puszki czerwonej fasolki konserwowej 2-3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego sól garść posiekanej natki pietruszki 1. Czosnek drobniutko posiekać lub zmiażdżyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać fasolkę razem z zalewą, czosnek oraz ocet winny i gotować na małym ogniu 15 minut. 2. Przed podaniem wymieszać z posiekaną zieleniną i doprawić do smaku. Smakuje na ciepło i na zimno, najlepiej z bułeczkami. Mięsożercy mogą do fasoli dodać pokrojoną w kostkę dowolną wędlinę. S M A C Z N E G O !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.