Skocz do zawartości

Placuszki


Rekomendowane odpowiedzi

PLACUSZKI 12 dag mąki 200 ml mleka 3 jajka szczypta soli 1 łyżka rumu lub zapach rumowy 3 łyżki posiekanych migdałów 3 łyżki cukru 37 dag porzeczek 10 dag margaryny 1-2 łyżki cukru pudru BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANE Z SOLĄ. ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z MĄKĄ, MLEKIEM, CUKREM, RUMEM I MIGDAŁAMI. OSTROŻNIE POŁĄCZYĆ Z PIANĄ. PORZECZKI PRZEBRAĆ, UMYĆ, OSĄCZYĆ, WYMIESZAĆ Z CIASTEM. MARGARYNE ROZGRZAĆ NA PATELNI, ŁYŻKĄ NAKŁADAĆ PLACUSZKI I SMAŻYĆ NA RUMIANO Z OBU STRON. PODAWAĆ POSYPANECUKREM PUDREM.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Placuszki rzeczywiście pyszne, ja dodałam same porzeczki( bez rumu i migdałów) i też były wyśmienite nadały placuszkom taki akcent kwaskowy. Według mnie zaraz trzeba je podawać po usmażeniu, chociaż u mnie nie trzeba było długo czekać zaraz wszystkie spałaszowała moja rodzinka; bo później to one robią się takie gumowe, i nie są już takie pulchniutkie. Dzięki za przepis

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.