Skocz do zawartości

Zupa Gulaszowa


sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

Musze stwierdzic, że to jedna z moich ulubionych zup. Przepis na duży garnek. Mięso ( najlepiej kawałek karkówki albo jakiś okrawków) 3-4 większe papryki (mogą być różne kolory) 1-2 cebule Marchewki 1 pietruszke 1 pore Przyprawy Bułka tarta Mięso kroimy w średnie kostki, doprawiamy przyprawami (m.in przyprawą do gulaszu), najlepiej dzień wcześniej. Mięso wstawiamy do lodówki tak aby przeszło przyprawami. Rzucamy mięsko i drobno pokrojoną cebule na patalenie na rozgrzany olej tak by się troszke podsmazylo, nastepnie dolewamy wody i chwilke dusimy az mieso sie zarumieni. Musimy pamietac o tym by nie przykrywać patelni pokrywką. Wrzucamy usmażone mięso do garka i wlewamy wode dodajemy warzywa pokrojone w koste - marchewke, pietruszke.Pore kroimy tak jak to na pore przystało :) Gdy warzywa będa miękie zagszczamy całość bułką tartą - zupa będzie miała wówczas mętny, jasno brązowy kolor :) I doprawiamy na ostro. Ja uwielbiam tą zupe na ostro wtedy jej smak jest naprawdę wyśminity :) Życze smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.