Skocz do zawartości

Tani obiadek


Liziii

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 3 parówki bułka tarta 1 jajko 6 ziemniaków sałata ogórek oliwa z oliwek sól przyprawy prowansalskie Przygotowanie: Parówki pokroić wzdłuż na pół, otoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć na oliwie. Ziemniaki ugotować, następnie podpiec w piekarniku posypane przyprawami prowansalskimi (lub przyp[rawa do grila). Salate porwac, dodać pokrojenego w pasterki ogórka, skropić oliwą z oliwek. Cały obiad ;-) A do tego parówki wcale nie smakują jak parówki ale jak zwykłe mięsne kotleciki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Liziii, Twój przepis przypomniał mi zamierzchłe "kartkowe" czasy, kiedy pokrojona w plastry, panierowana mortadela robiła za schabowe. I muszę Ci powiedzieć, że te "kotlety" mi smakowały nie gorzej niż prawdziwe. Dlatego myślę, że Twój "tani obiadek" jest smaczny. Ale proponuję Ci, żebyś i Ty spróbowała z mortadelą (też niedroga). Wtedy wyjdą prawdziwe kotleciki, ponadto współczesna mortadela jest o niebo lepsza od tej historycznej. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.