iwona30 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Składniki: 1/2 kg mąki tortowej 1/2 kg sera białego rozkruszyć lub zemleć 1/2 kostki margaryny 1 szkl cukru 2 łyżki octu czubata łyżka sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy 4 całe jajka szczypta soli 2-3 łyżki śmietany Wszystko zagnieść na stolnicy, ciasto jest troszkę lepiące należy podsypywać mąką. Rozwałkować na grubość około centymetra można grubiej wycinać szklanką kółko w środku zrobić małą dziurkę i smażyć na gorącym tłuszczu po upieczeniu posypać cukrem pudrem albo polukrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Iwonko ja też uwielbiam oponki serowe i mam zamiar zrobić na czwartek...mam trochę inny przepis z czasów kiedy moja mama chodziła w młodości na kurs gotowania i pieczenia,dla mnie to pyszne ciastka ,najlepsze opudrowane i świeże. Polecam i pozdrawiam życząc udanych pączków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja mam bardzo podobny przepis tylko nie daję w ogóle margaryny do ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.