Skocz do zawartości

Gulasz


izka31

Rekomendowane odpowiedzi

50dk mięsa wieprzowego po 1 kolorowej papryce cebula czosnek 20dk pieczarek cytryna sól,pieprz ziele angielskie pól łyzeczki papryki w proszku (moze byc ostra jak ktoś lubi) listek laurowy Mięso pokroić w kostke posolic,popieprzyć i skropic sokiem z połowy cytryny. Smażyc 10 minut na gorącym tłuszczu(łyżka oleju) od czasu do czasu mieszajac. Dodac cebule pokrojona w wiórki lub kostke i pokrojony czosnek. Posmażyć ok.5 min. Papryki i pieczarki pokroic, skropic sokiem z drugiej połowy cytryny i wrzucic do mięsa. Na koniec dodac reszte składników i dusić na małym ogniu 60 - 80 minut. Nie dolewam wody bo pieczarki i papryka puszczą sok. Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.