Skocz do zawartości

Pomoc Jaki Krem?


Ewelina9033

Rekomendowane odpowiedzi

Ewelinko podaję przepis. 1/2 l mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki maki pszennej 3 żółtka 1/2 szklanki cukru kostka masła, może być palma 1/5 szklanki mleka gotujemy. W pól szklance mleka rozprowadzamy budyń wymieszany z mąka i cukrem. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do mocnego zagęstnienia. Do ugotowanego budyniu dodajemy roztrzepane żółtka i szybko mieszamy. Masło miksujemy na pianę, dodając po trochu budyniu. Zawsze go robię do szarlotki królewskiej. Biszkopt, jabłka prażone z galaretką i ten krem. Krem nakładam na jabłka, a przepis posiadam z "Ciasta na stół."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.