Ewelina9033 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 witam potrzebuje porady!! moze ktos sie orientuje jaki krem lub masa najlepiej bedzie pasowac do placka z jablkami prazonym i z dodatkiem galaretki rozpuszczonej?? prosze o pomoc thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Ewelinko podaję przepis. 1/2 l mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki maki pszennej 3 żółtka 1/2 szklanki cukru kostka masła, może być palma 1/5 szklanki mleka gotujemy. W pól szklance mleka rozprowadzamy budyń wymieszany z mąka i cukrem. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do mocnego zagęstnienia. Do ugotowanego budyniu dodajemy roztrzepane żółtka i szybko mieszamy. Masło miksujemy na pianę, dodając po trochu budyniu. Zawsze go robię do szarlotki królewskiej. Biszkopt, jabłka prażone z galaretką i ten krem. Krem nakładam na jabłka, a przepis posiadam z "Ciasta na stół." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewelina9033 Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Dziekuje Ci bardzo. napewno wyprobuje ten przepis na krem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.