wj18 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 mielone mieso smazymy na rozgzanym oleju mieszamy zeby bylo luzne,w polowie smazenia dodajemy cebule pokrojona w polksiezyce Gdy wszystko sie usmazy dodajemy troche sosu sojowo-grzybowego, doprawiamy sola i pieprzem - zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojony na pol czosnek konserwowy ilosc wedlug uznania,nastepnie dodajemy ogorki konserwowe porojone w male slupki dodajemy jeda papryczke chili razem z pestkami (takze pokrojona) i na koniec troche octu balsamicznego takim farszem napelniamy uprzdnio przekrojone i podgrzane pity niebo w gebie goraco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 A ja zawsze miałem kłopoty, żeby się mięsko podczas smażenia nie sklejało w nieładne "kupki" (i do pity, i do sosu bolońskiego), i od pewnego Włocha dowiedziałem się, że jedno i drugie fantastycznie robi się z pieczeni. Mięsko najpierw trzeba upiec (nawet bez przypraw), potem ostudzić i zemleć, a później postępować jak z surowym. Smakuje wyśmienicie, a nie zbryla się, no i szybciej. Taką "pieczeń" można nawet trzymać zamrożoną w niedużych kawałkach i brać według potrzeby. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wj18 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 skleja sie tylko wieprzowina,cielecina,drob w polaczeniu z wolowina wszystko jest luzne mieszajac. a juz mielona wolowina sama sie odziela podczas smazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.