Skocz do zawartości

Farsz Do Pity


wj18

Rekomendowane odpowiedzi

mielone mieso smazymy na rozgzanym oleju mieszamy zeby bylo luzne,w polowie smazenia dodajemy cebule pokrojona w polksiezyce Gdy wszystko sie usmazy dodajemy troche sosu sojowo-grzybowego, doprawiamy sola i pieprzem - zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojony na pol czosnek konserwowy ilosc wedlug uznania,nastepnie dodajemy ogorki konserwowe porojone w male slupki dodajemy jeda papryczke chili razem z pestkami (takze pokrojona) i na koniec troche octu balsamicznego takim farszem napelniamy uprzdnio przekrojone i podgrzane pity niebo w gebie goraco polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja zawsze miałem kłopoty, żeby się mięsko podczas smażenia nie sklejało w nieładne "kupki" (i do pity, i do sosu bolońskiego), i od pewnego Włocha dowiedziałem się, że jedno i drugie fantastycznie robi się z pieczeni. Mięsko najpierw trzeba upiec (nawet bez przypraw), potem ostudzić i zemleć, a później postępować jak z surowym. Smakuje wyśmienicie, a nie zbryla się, no i szybciej. Taką "pieczeń" można nawet trzymać zamrożoną w niedużych kawałkach i brać według potrzeby. ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.