Skocz do zawartości

Torcik Jabłkowy Bez Pieczenia


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag masła lub margaryny 2 żółtka 50 dag jabłek ok. 20 dag biszkoptów 1 galaretka niepełna szklanka cukru olejek waniliowy Miękkie masło zmiksować z cukrem i żółtkami, dodać kilka kropli olejku waniliowego. Obrane jabłka zetrzec na tarce o dużych otworach i wymieszać szybko z masą. Dno tortownicy wyłożyć szczelnie biszkoptami, na nie nałożyć masę jabłeczną. Schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklance wody i zalać torcik tężejącą galaretką, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Zamiast galaretki można torcik posypać posiekanymi orzechami, rodzynkami, udekorować owocami i.t.p. Zrobiłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Robiąc w mniejszej torcik będzie wyższy. Wierzch posypałam krokant - posypką orzechową i zalałam galaretką. Jeżeli jabłka będą słodkie to dodać jeszcze mniej cukru.

post-2336-1238173258_thumb.jpg

post-2336-1238173272_thumb.jpg

post-2336-1238173285_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.