Skocz do zawartości

Keks Biszkoptowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

5 jaj 1 1/4 szklanki mąki 1 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka octu aromat do ciast 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Żółtka zmiksować z cukrem dodając stopniowo ocet, na końcu kilka kropli aromatu. Ubić pianę i przemian wykładać na żółtka z mąką i bakaliami, delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180C.

post-2336-1238264304_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dorotko ja dodałam 10 dag rodzynek, wyjątkowo były duże, wpierw je moczyłam w przegotowanej wodzie. Mam skórkę pomarańczową w syropie, nie dodałam, a mogłam dodatkowo dodać. Śmiało można dodać różnych bakali 25 - 30 dag i wtedy dopiero będzie wyglądał za prawdziwym keksem. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.