ina12 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 5 jaj 1 1/4 szklanki mąki 1 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka octu aromat do ciast 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Żółtka zmiksować z cukrem dodając stopniowo ocet, na końcu kilka kropli aromatu. Ubić pianę i przemian wykładać na żółtka z mąką i bakaliami, delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Ale puszysty ten keks !!! .... szybko się go wykonuje i jest bez tłuszczu .Halinko ile mniej więcej potrzeba bakali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Dorotko ja dodałam 10 dag rodzynek, wyjątkowo były duże, wpierw je moczyłam w przegotowanej wodzie. Mam skórkę pomarańczową w syropie, nie dodałam, a mogłam dodatkowo dodać. Śmiało można dodać różnych bakali 25 - 30 dag i wtedy dopiero będzie wyglądał za prawdziwym keksem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Halinko dziekuję za odpowiedż .Piekłam już keks z Twojego przepisu na BN i był wyśmienity ,myślę ,że biszkoptowy będzie równie smaczny. Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.