Skocz do zawartości

Babka Piaskowa I V


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki cukru 13 dag margaryny 1 łyżka oleju 4 jaja 2 op. jasnego kisielu lub budyniu 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub aromat Margarynę utrzeć z olejem, cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać kolejno całe jajka i całość dokładnie utrzeć. Ucierając dodawać na przemian budyń, przesianą mąkę z proszkiem i mleko. Piec w temp. 180*C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Eluniu kisiele lub budynie na 1/2 l. Upiekłam dzisiaj babkę, w środku nie wygląda tak jak zawsze piekłam. Zrobiłam błąd, pomyliłam z inną babką, zamiast stopniowo do tłuszczu dosypywać cały cukier to ja dodałam 3/4 szklanki, następnie jajka i jak utarłam dopiero się zorientowałam że popełniłam gafę i dodałam następną porcję cukru. Pozdrawiam

post-2336-1238508426_thumb.jpg

post-2336-1238509832_thumb.jpg

post-2336-1238509856_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.