ina12 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki cukru 13 dag margaryny 1 łyżka oleju 4 jaja 2 op. jasnego kisielu lub budyniu 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub aromat Margarynę utrzeć z olejem, cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać kolejno całe jajka i całość dokładnie utrzeć. Ucierając dodawać na przemian budyń, przesianą mąkę z proszkiem i mleko. Piec w temp. 180*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Halinko...a gdzie tu sa jajka i ile ich ma być? bo ja nie widzę w przepisie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Alu dziękuję, przeoczyłam i już dopisałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Mam ochotę ją upieć na święta i myślę,że tak zrobię,ponieważ przepis ciekawy :?: Halinko, jaka jest w smaku i w wyglądzie? puszysta,normalna,maślana? jak smakuje? pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Alu odpowiadam w prosty sposób. Puszysta, normalna, maślana nie jest, dla mnie piaskowe ciasta są delikatne w smaku i mam odczucie że się rozpływają w ustach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Halinko, jak ą upiekę,podzielę się z Tobą moimi uwagami :-) a mam ochotę na święta ją upiec :?: pozdrawiam :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Halinko mnie też zaciekawił ten przepis i mam pytanie...budynie lub kisiele na 1/2 czy na 3/4 litra i czy to będzie taka większa forma babkowa czy zmieści mi się w tortownicę z kominkiem. Pozdrawiam Cię Halinko serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Eluniu kisiele lub budynie na 1/2 l. Upiekłam dzisiaj babkę, w środku nie wygląda tak jak zawsze piekłam. Zrobiłam błąd, pomyliłam z inną babką, zamiast stopniowo do tłuszczu dosypywać cały cukier to ja dodałam 3/4 szklanki, następnie jajka i jak utarłam dopiero się zorientowałam że popełniłam gafę i dodałam następną porcję cukru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Piękna wielkanocna baba!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.