Halina P. Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. cukru 4 łyżki oliwy 1 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę tortową, oliwę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180 C. Ostudzić. Wierzch: krem karpatka ok. 8 paczek herbatników mleko w puszce krówka Przełożenie: Na biszkopt położyć krem karpatkę, na karpatkę rozłożyć herbatniki, 1/2 mleka w puszce krówki rozsmarować na herbatniki, rozłożyć ponownie herbatniki i posmarować je pozostałą częścią krówki. Ubić 1/2 śmietany kremówki 36%, dodać 2 łyżki cukru pudru i 2 szt. śmietano fixy, posypać czekoladą. SMACZNEGO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiolka12625 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 To ciasto ma także inną nazwę (Ciasto balowe) i troszeczkę inaczej się je robi ale jest bardzo dobre.POLECAM :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.