Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na święta idealna a tym bardziej że swojska.Oto przepisik :-) 1kg.chudego mięsa wieprzowego 2kg.mięsa na gulasz (wskazane z tłuszczem) 1kg.chudej wołowiny 10 dag.soli 5 dag pieprzu 2 łyżki majeranku czosnek według uznania jak kto lubi,moja porcja to 7 ząbków Chude mięsa mielimy na maszynce o dużych oczkach,mięso tłuste na małych.Dodajemy przyprawy i wlewamy 3 szklanki przegotowanej ostudzonej wody.Wszystko ładnie wyrabiamy jak na mielone,nabijamy w strzewa pęta robimy o dł.około 20 cm.Całą kiełbasę parzymy we wrządku 15 min. Spokojnie przechowujemy w lodówce,lub mrozimy.Z doświadczenia wiem że po ponownym gotowaniu kiełbasy traci trochę smak,woda wyciąga sól.Dlatego przed ponownym gotowaniem wodę lekko posolić.Jak widać nic trudnego,życzę smacznego i pozdrawiam. :?:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.