Skocz do zawartości

Sałatka - Jajka Faszerowane Pieczarkami


kondi

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebujesz: 10-15 jaj około 30-40 dag pieczarek majonez sól ,pieprz 1 łyżka masła Przygotuj dużą miskę ze szkła (najlepiej przezroczystą ) około 10-15 jaj ugotuj na twardo pieczarki około 40dkg umyj i osusz , następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach Rozgrzej patelnie , roztop z 1 łyżkę masła i podsmaż pieczarki , dopraw do smaku solą i pieprzem . Odstaw do ostudzenia . Następnie jajka obierz ze skorupki , przekrój na pół i wyjmij do osobnej miseczki żółtko . Białko z jajka ułóż na dnie miseczki i do każdego nałóż troszkę majonezu (około 1/2 łyżeczki ) i uzupełnij masą z pieczarek . a na wierzch zetrzyj na tarce żółtko , i ułóż następna warstwę jajek i znowu majonez ,pieczarki i żółtko. powstanie sałatka jajeczna . Można po wierzchu udekorować natka pietruszki . Sałatka jest bardzo lekka i smaczna Polecam .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.