apsik Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wiem ,że jest na forum już niejeden podobny przepis-ale ja wypróbowałam wersję trochę lżejszą bo daję tutaj mleko granulowane ,odtłuszczone...może komuś przypadnie do żołądka ten przepis-zrobiłam i szczególnie dzieciakom smakował pokrojony w małą kostkę-traktowały go jak czekoladę. SKŁADNIKI 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 1/2 szklanki cukru 1 margaryna to wszystko rozpuścić ,ale nie gotować,następnie po zestawieniu z ognia dodać 3 płaski łyżki kakao i wychłodzić. Do lekko letniej masy dodać 25 dag mleka w proszku granulowanego i zmiksować,wsypać 10 dag orzechów włoskich pokrojonych i pokruszone herbatniki -3 paczki,wymieszać . Wyłożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i do lodówki na kilka godzin. Ja użyłam małej keksówki,wiem że jest to słodkie,ale można traktować ten przysmak jak czekoladę,dzieciaki z mojej rodziny już zamówiły na następny przyjazd właśnie blok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 To może ze mnie duży dzieciak.. bo mi się też spodobał ten blok :grin: Kiedyś wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 I ja się zapisuję na ten blok :grin: .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Za czasow komuny byl to nie lada rarytas domowej roboty :)Teraz zapomniany ale warty zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juliette754 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Od pewnego czasu szukałam przepisu na taki blok. Pamiętam go z dzieciństwa :) W sobotę go zrobiłam i wiecie co...? Tego samego dnia już go nie było :) Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.