Kaliope Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zachęcam wszystkich do wypróbowania tego przepisu. To bardzo smaczny sposób na karkówkę, pomysłu mojej Mamy. Składniki: - 4 plastry karkówki bez kości (1,5 cm każdy) - 0,5 kg mięsa mielonego doprawionego (sól, pieprz, ząbek czosnku, cebulka, majeranek, jajko, łyżka bułki tartej) - grzyby suszone leśne lub podsmażone pieczarki (ilość według uznania) - 4 plastry żółtego sera - pół słoika żurawiny do mięs - słoiczek keczupu pikantnego - natka pietruszki Wykonanie: - suszone grzyby leśne zalać gorącą wodą i zostawić na noc, rano ugotować około godziy w osolonej wodzie, przekręcić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem, dodać podsmażoną na łyżce oliwy cebulkę -karkówkę rozbić, posolić z obu stron -na każdy plaster karkówki nałożyć część mięsa mielonego, na to grzyby, plaster sera, pietruszkę i zwinąć w roladę. Obwiązać nitką dookoła -rolady ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym -żurawinę wymieszać z keczupem i powstałym sosem zalać mięso -zapiekać w temp 200 stopni około 1,5 godziny. Dzisiaj to pyszne mięsko mieliśmy na niedzielny obiadek. Polecam gorąco i życzę smacznego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdybka82 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 HEJ WITAM CIE SERDECZNIE CO TAM U CIEBIE SKUSILAM SIE NA TWOJE ROLADKI BARDZO ALE TO BARDZO PYSZNE OBDAROWALA TWOIM PRZEPISEM WSZYSTKICH MOICH BLISKICH ONI ROWNIEZ CHWALA PYCHOZJA POZDRAWIAM P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 To musi byc pyszne, trzeba bedzie zrobic, no slinotok normalnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zdybka.. nie wiesz nawet jak bardzo się cieszę, że zrobiłaś roladki i że smakowały:-) Piękne zdjęcie!! Mart, Tobie bardzo polecam bo mięsko jest smaczniutkie.. o sosie żurawinowym nie wspomnę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.