Skocz do zawartości

Mufiny Dwukolorowe


Rekomendowane odpowiedzi

"Ciasta domowe" Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 250g margaryny 5 jajek 1 cukier waniliowy (16g) 3 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao 1 puszka ananasów Margarynę, wodę, olej i cukry roztopić w rondelku, wystudzić. Dodać pojedyńczo żółtka, ciągle mieszając. Wsypać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( mieszałam rózgą). Białka ubić na sztywną pianę, dodać do całości, delikatnie mieszając. Do 1/3 ciasta dodać kakao, wymieszać. W foremki do mufinek wlać trochę ciasta ciemnego, włożyć kawałki osączonego ananasa ( odsączyłam i odcisnęłam sok ) i uzupełnić do 3/4 wysokości mufinek ciastem białym. Przed upieczeniem do ciastek można dodać kawałki czekolady, ja posypałam płatkami czekoladowymi. Piec w temp. 180*C. przez około 40 minut. Dwie babeczki upiekłam z jasnego ciasta.

post-2336-1242480775_thumb.jpg

post-2336-1242480818_thumb.jpg

post-2336-1242480831_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.