Logiełka Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Upiekłem, cebulowy z mieszanki polskie młyny - wyszedł ładny kształt i smaczny. Marcinie za Twoją radą walnąłem kilka razy i wyszedł - dzięki za radę. Przy bułce poznańskiej spróbuję wyjąć mieszadła :lol: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaa Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 jakie cista mozna piec w wypiekaczu ? jakies sprawdzone przepisy ? z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Ja piekłam w wypiekaczu jeden raz ciasto omarańczowe. i nie byłam zadowolona. Wyszło b. suche. Ale słyszałam o przepisie na tartę margaritę. Jak znajdę przepis to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaa Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 a slodkie ciasta drozdzowe jak wychodzą? udaje sie upiec z owocami itp ? jesli ktos probowal z powodzeniem to poprosze o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Według mnie najlepiej jest wyrobić w maszynie a upiec nornmalnie w piekarniku. Jest wtedy wilgotne i ma łada formę. Natomiast w wypiekaczu raz, że owoce opadaja na dół a dwa ciasto ma formę formy opiekacza :sad: Ja nastawiam na program ciasto rosnące a potem przekładam do odpowiedniej formy i do piekarnika ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Od piątku jestem szczęśliwą posiadaczką modelu 5003 :D Dziś piekłam swój pierwszy chlebek :-( Pszenny na suchych drożdżach >>> zakwasu nie mogłam nigdzie kupić :grin: Wyszedł może na oko trochę nie kształtny, ale w smaku Ok :D Musze poszukać tego chlebka z cebulką :D Zawsze czekałam jak przyjdą synowie i wyrobią ciasto na pierogi czy na paszteciki > teraz przyjdą na gotowe :D Jestem na etapie szukania przepisów na zakwas i chlebek z mąki żytniej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=13791 Wklejam link do forum gdzie został podany przepis na ciasto drożdżowe z automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Piekłam do dziś kilka chlebków w tym dwa z mieszanki ze słonecznikiem > wszystkie wyszły wyśmienite :-) Wczoraj zaczęłam robić mój pierwszy zakwas :-D No i kupiłam mieszankę z cebulą :-) Robiłam nawet dżem śliwkowy :-) Zastanawiam się czy automat jest w stanie wyrobić ciasto na kluski śląskie :) Ja robię z puree > jak myślicie, a może już ktoś robił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Posiadamy z Dorotą maszynę Moulinex OW 5000 . Co do wypiekania góry to jest tak, że jeżeli chleb odpowiednio się nie zaokrągli w górę faktycznie skórka u góry jest biała - ale niedopieczona w żadnym razie - po prostu słabo się rumieni. Osobiście jestem zadowolony z tego zakupu. Najczęściej pieczemy zwykły chleb (program trwa godzinę i 20 minut) - zawsze wychodzi wyrośnięty i zarumieniony. Chleby "cięższe" to nieco wyższa szkoła jazdy i są bardziej czasochłonne - więc pieczemy je rzadziej i czasami ich kształt (wyrośnięcie) nie jest idealny - jednak smak zawsze bez zarzutu. (...) Pozdrawiam Marcin Witam Poszłam za Twoją radą Marcinku i kupiłam ten sam model. Jest super. Piekę różne chlebki ale najczęściej razowy, taki trochę 'ulepszony', na jogurcie i dodaję 2 jajka. Gdyby nie dieta, pewnie zjadłabym cały na jeden raz. Dzięki za podpowiedź jeśli chodzi o model. Rozważałam 5003 ale syn doszedł do słusznego wniosku, że pewnie tych bagietek to i tak nie będzie chciało nam się piec. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Kupując teraz wybrałabym jednak model z 2 grzałkami czyli 5003.Nie chodzi o bagietki tylko o dopieczoną górę i bardziej apetyczną skórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ja właśnie posiadam ten model do bagietek. Bagietki piekłam jeden raz, za duzo przy tym pracy jak na takie 4 male bagietki, które wychodzą z dołączonych foremek :mrgreen: Na razie niestety mam przerwę w pieczeniu chleba, ponieważ w foremce przestało działać jedno z mieszadeł, sprzęt nie ma jeszcze roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ale gwarancję masz?Czasami trzeba pomóc mieszadle -lekko je docisnąć podczas pracy i obrócić.Ogólnie powiedz czy góra -wierzch chleba jest równie chrupki?Rozważam zakup tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Jeszcze mam !!! Mąż obejrzał i niestety w mieszadle zepsuł sie gwint :mrgreen: Tak, skórka jest dopieczona i chrupka, mimo, że z reguły piekę na średnim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 No to chyba zamówię sobie na imieniny-mąż prezent będzie miał z głowy.Teraz jest promocja-dodają czajnik bezprzewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.