Skocz do zawartości

Krówka


vinonka

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: Biszkopt z 4 jaj 0,5 kostki masła 0,5 kostki margaryny 2-3 paczki herbatników 20 dkg. rodzynek 20 dkg. orzechów Puszka mleka słodzonego WYKONANIE: Upiec biszkopt w średniej tortownicy, ostudzić. Puszkę mleka słodzonego wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz. na wolnym ogniu. Ostudzić. Schłodzone mleko, masło, margarynę zmiksować. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy, rodzynki. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Zrobiłam dzisiaj i polecam każdemu. Zamiast mleka słodzonego w puszce dodałam masę krówkową gotową (w puszce). Połowę orzechów posiekałam a połowę zmieliłam, herbatników dodałam 3 paczki i było w sam raz. Acha nie dawałam margaryny tylko samo masło. Przyznaję, że słodki :razz: ale bardzo smaczny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.