Skocz do zawartości

Smażone Pieczarki W Zalewie


Kaliope

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam wypróbować, bardzo smaczne: Składniki: - pieczarki - ilość według uznania - słoik papryki konserwowej - słoik ogórków konserwowych - 4 cebule -Pieczarki opłukać, całe kapelusze (bez trzonków) panierować w jajku i bułce tartej, doprawić solą i pieprzem i usmażyć z obu stron na oleju - warzywa dowolnie pokroić - w kostkę lub paski i wymieszać zalewa: - 1 szklanka wody - 1 szklanka oleju - 1 koncentrat pomidorowy - 4 łyżki keczupu - 2 łyżki cukru - 2 łyżki octu - 1 łyżeczka soli - wszystkie składniki zagotować Usmażone pieczarki oraz warzywa ułożyć warstwami w głębokim naczyniu. Zalać gorącą zalewą i pozostawić do wystygnięcia. Według tego przepisu można też przygotować rybkę, usmażyć filety maczając w cieście naleśnikowym (do ciasta dodając wegetę).. a dalej już tak samo. post-8290-1243947857_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witajcie Kochane, cieszę się, że przepis Was zainteresował. Mam nadzieję że pieczarki zasmakują i zachęcicie jeszcze inne osoby ;) Pozdrawiam !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kingo- wypróbuje Twój przepis ponieważ lubię takie przekąski .

Wcześniej podałam na forum podobny,grzyby w occie które wklejam i polecam

POZDRAWIAM

1 – 1 1/2 kg pieczarek - średnich , opanierowac , jajko + bułka i usmażyć

ZALEWA

4 szkl wody

6 łyżek cukru

12 łyżek octu

6 łyżek keczupu

1/2 słoiczka przecieru

1 liść + 4 ziela +2 cebule drobno pokrojone , +wegeta magi pieprz + sól

Wszystko zagotować i zalać pieczarki i na małym ogniu podgotować 15 mni.

GOTOWE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Teresko cieszę się, że chcesz wypróbować ten przepis. Koniecznie napisz później jak smakowało. Dziękuję również za Twój przepis, rzeczywiście podobny i z pewnością smaczne te grzybki. Pozdrawiam Cię serdecznie :-?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kupiłam więcej pieczarek z myślą żeby je zrobić w zalewie :-? Zawsze tak robiłam ze śledziami do smażenia :shock: Wszyscy byli zaskoczeni że reszty nie daję podjadać tylko zamykam w słoiku :shock: Zaskoczeni byli ponownie jak dałam im otworzyć słoik :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Katarzyno cieszę się, że mogłaś tą potrawą zaskoczyć swoich domowników. Jolciu, dziękuję za zainteresowanie przepisem, mam nadzieję, że pieczarki będą smakowały. Ja zrobiłam ostatnio z 0,5 kg pieczarek i na tę ilość wystarczy słoiczek przecieru 200g. Proszę napisz później jak smakowało. Dziękuję i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.