Kasia M. Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Składniki: suche wafle (okrągłe) na masę: 1/2 szkl. słodkiej śmietany 1 łyżka margaryny 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru pudru 1 cukier waniliowy ok. 1 szkl. orzechów włoskich zmielonych polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady (rozpuścić w mikrofali i mamy polewę) migdały do dekoracji (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki na masę zagotować i bardzo dobrze wymieszać. Pogodować ok 15min. Jak ostygnie przekładać wafle, na wierch polewa czekoladowa i dekoracja. Trzymać w lodówce. Najlepiej zrobić dzień wcześniej, wtedy wafle napiją się polewą i torcik będzie smaczniejszy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.