Kaliope Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Przepis na tą sałatkę dostałam od siostry, jest bardzo dobra. Sekret tkwi w sosie czosnkowym, którym polewamy warzywa. Polecam! Składniki: - sałata lodowa - porwać na małe cząstki - surowe pieczarki - pokroić w cienkie plasterki - pomidory - pokroić w kostkę - ogórki surowe - w ćwierćplasterki - papryka czerwona - w kostkę - ser żółty - w kostkę - szczypiorek - pokroić drobno - rzodkiewka - w kostkę Można też dodać ser feta lub podsmażoną pierś z kurczaka. Składniki sałatki (ilość według upodobań) układamy warstwami w głębokim naczyniu, nie doprawiamy ponieważ każdą porcję sałatki polewamy sosem czosnkowym. Sos jest dobrze doprawiony. Sos czosnkowy: - duży kubek jogurtu naturalnego np. Jogobella (400g) - 4-5 dużych łyżek majonezu - 4 ząbki czosnku - po 2 kostki czosnku i pieprzu kolorowego (przyprawa w mini kostkach Knorr) Przyprawy w kostkach rozkruszamy i mieszamy z majonezem, dodajemy czosnek zwykły przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobniutko pokrojony. Na koniec mieszamy majonez z jogurtem naturalnym i gotowe :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość atiluj Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam. Mam pytanie. Na ile porcji jest ta sałatka? i z czym mozna ja podawać ?? Czy masz moze jeszcze jakis przepis na podobną sałatkę?? Z góry dziekuje .pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Bardzo fajny pomysł na sałatkę ! I wygląda baaardzi apetycznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo_dianno Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Świetny pomysł ;) To musi być niebo w gębie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Ooo.. jak się cieszę, że zainteresował Was mój przepis ;) Sałatka nie tylko wygląda ale też smakuje świetnie - zapewniam! Cały sekret tkwi w sosie! W naczyniu układamy jedynie warzywa warstwami a po nałożeniu na talerz polewamy porcję dość obficie sosem. Mniammm ;) Atiluj co do ilości porcji to wszystko zależy od ilości składników. Nie podawałam tego ściśle, bo każdy może przygotować tę sałatkę zależnie od swoich potrzeb. Można też dodać paprykę żółtą i zieloną, będzie jeszcze bardziej kolorowo, jesiennie ;) Ja podawałam tę sałatkę jako dodatek do pieczonego mięska na rodzinnej imprezce ale spokojnie można ją przygotować jako osobne danie np. na lekką kolację. Polecam i pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaczeJajo Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 bardzo smaczna sałatka mmmmm:D polecam na różne spotkania ze znajomymi ;DDD! macie jeszcze coś w podobie??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Cieszę się, że sałatka smakowała i dziękuję za opinię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.