Kasia M. Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 SKŁADNIKI: tyle pomidorów ile koszyczków chcemy zrobić 3 łyżki dowolnych kiełków 2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku po pół papryki np. czerwonej i żółtej 3 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki oleju łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny sól, pieprz - do smaku WYKONANIE: Kiełki opłukać, sparzyć i osączyć (jak masz kiełki ze słoika to masz mniej roboty :-D). Pomidora pokroić w kostkę (najlepiej nożem z czubkiem delikatnie wydłubywać miąższ). Okrawki z pomidorów pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Paprykę pokroić w drobną kostkę, groszek i kukurydzę osączyć i tak dalej :-D , mieć w misce to, co na obrazku + pokrojone okrawki z pomidorów (mi się o pomidorze przypomniało jak już wszystko wymieszałam :D ) (mój obrazek zawiera podwójną porcję składników, które podaję) Olej wlać w kieliszek bądź filiżankę, dodać sok z cytryny i przyprawy i wszystko wymieszać. Wlać przygotowany sos do sałatki i dobrze zamieszać, ewentualnie doprawić. Przekładać do koszyczków dopiero przed samym podaniem, bo sałatka puszcza dużo soku. Ładnie się prezentują na sałacie lub natce zielonej pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.