vogelka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 smakują jak schabowe:) hehe składniki: 50 dag dużych boczniaków po 3 łyżki mąki i bułki tartej 2 jajka pieprz 3 łyżki oleju do smażenia sól jak zrobić: Boczniaki ( już po wyczyszczeniu, umyciu i osuszeniu) posypać solą, pieprzem i mąką. Roztrzepać jaja widelcem, moczyć w nich grzybki, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany tłuszcz, poczekać aż się zarumienią i jeść8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Kiedyś robiłam kotlety z boczniaków - i naprawdę były dobre :) Smakiem i wyglądem rzeczywiście przypominały schabowe :-) - musze się znowu na nie skusić :) Uwielbiam grzybki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja bardzo dawno temu robiłam kotlety z boczniaków tak samo jak vogelka, potwierdzam naprawdę są bardzo smaczne. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Gorąco polecam te kotlety są rewelacyjne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 polecam również smażone kanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Jadłam boczniaki jako dzieciak... ale gdy ostatnio zobaczyłam je na półce sklepowej nie mogłam się oprzeć i kupiłam sobie całą tackę tych pysznych grzybów. Właśnie smaże boczniaki :D pyszne i pożywne. Polecam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.