iwonia Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 PAPRYKĘ UMYĆ,OCZYŚCIĆ WEWNĄTRZ,POKROIĆ,UŁOŻYĆ W SŁOIKACH,ZALAĆ ZALEWĄ. ZALEWA: 1 SZKL.OCTU 5 SZKL.WODY 5 ŁYŻEK CUKRU 1 ŁYŻKA SOLI GORCZYCA,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚĆ LAUROWY.DO KAŻDEGO SŁOIKA WLAĆ ŁYŻECZKĘ OLIWY,ZALAĆ PAPRYKĘ ZALEWĄ. GOTOWAĆ 20 MINUT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulka Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ja też tak robię paprykę , ale wyduszam przez praskę po 2 ząbki czosnku do kazdego słoika i jest naprawdę pyszna . Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Paprykę w słoiczkach zalewam gorącą marynatą i pasteryzuję 10 minut. Po pasteryzacji słoiki odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia. Papryka pozostaje chrupiąca ale jest jednocześnie miękka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonia Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja też tak robię paprykę , ale wyduszam przez praskę po 2 ząbki czosnku do kazdego słoika i jest naprawdę pyszna . Polecam. lubię wszystko gdzie jest czosnek,w tym roku spróbuję zrobić według twojego przepisu.dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniakucza Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 A przepraszam ile ma być tej papryki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ja próbowałem kiedyś z przetworami ale jakoś mi nie wychodzi, to domena babci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonia Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 A przepraszam ile ma być tej papryki ? przepraszam że po tak długim czasie piszę.papryki nigdy nie ważę,ile mam na ogrodzie tyle robię,jeśli zabraknie mi zalewy to ją po prostu dorabiam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwukropek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Kiedy spojrzałem na tytuł przepisu myślałem, że to kolejna odsłona cyklu "sałatka z cyjankiem", albo "knedle z wilczą jagodą dla teściowej", a tu takie zaskoczenie :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonia Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 papryka jest świetna,zresztą moja teściowa też-zdziwienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.