Skocz do zawartości

Sałatka Warzywna Na Zime


campari

Rekomendowane odpowiedzi

*3 kg pomidorow

*1 kg ogorkow gruntowych

*1 kg cebuli

*1 kg bialej poszatkowanej kapusty

*3/4 l octu

*60g cukru

*15 listkow laurowych

*15 kulek ziela angielskiego

*15 gozdzikow

Pomidory sparzyc, zdjac skorki wrzucic do garnka i rozgotowac (mozna przetrzec przez sito).

Ogorki umyc, poszatkowac, zasypac lyzka soli i zostawic by puscily sok.

To samo zrobic z cebula i kapusta .

Do gotujacego sie przecieru pomidorowego wrzucic liscie laurowe, ziele angielskie, gozdziki i gotowac 10 minut.

Ogorki odcisnac, wrzucic do przecieru i gotowac 10 minut. Po tym czasie wrzuci kapuste, znowu gotwac 10 minut, nastepnie cebule i znowu gotowac 10 minut. Po tym czasie wlac ocet, znowu gotowac 10 minut, nastepnie wsypac cukier i gotowac juz ostatni raz 10 minut.

Gotowa salatke przekladac do wyparzonych sloikow, i jesli salatka jest goraca to szybko zakrecac, odwrocic do gory dnem i juz nie pasteryzowac, jesli jest wystudzona, salatke pasterezywac 20 minut.

Przepis znaleziony w necie, zrobiony, wyprobowany... Polecam, bo warto!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.