terenia80 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam :grin: czy ktoś wie jak pasteryzuje sie za pomocą kuchenki z termoobiegiem? Słyszałam że szybko i bez gotowania można zamknąć słoiki dzieki termoobiegowi. Ciekawa jestem na jakiej zasadzie to działa i czy mozna w ten sposób zamukać wszystkie przetwory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja zamykam słoiki normalnie w piekarniku, niezaleznie od tego czy piekarnik jest ustawiony na termoobieg czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terenia80 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ale na jaką temperaturę trzeba nastawić no i jak długo?Czy to ma być zimny czy też nagrzany piekarnik? :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 poczytaj np. tu : http://www.quchnia.24polska.pl/porady/pora...cze_c_4_46.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ale na jaką temperaturę trzeba nastawić no i jak długo?Czy to ma być zimny czy też nagrzany piekarnik? :sad: Pozdrawiam Z reguły zasada jest taka: świeże warzywa 10-15 minut, a te już prztwerzone do 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terenia80 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 :-( poczytaj np. tu : http://www.quchnia.24polska.pl/porady/pora...cze_c_4_46.html dziękuję bardzo :D znajduję tam dużo ciekawych wiadomości :grin: pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.