Skocz do zawartości

Tort Kotek


matpus

Rekomendowane odpowiedzi

Tort Kot

Składniki:

Biszkopt:

10 jajek

1,5 szklanki cukru

2 szklanka mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek migdałowy

Upiec biszkopt

Z ostudzonego biszkoptu wykroić kształt kotka podzielić na 3 części i każdą z nich nasączyć ponczem (do przegotowanej wody dodać sok z cytryny, cukier do smaku, całość wymieszać)

Poncz:

¾ szklanki przegotowanej wody

sok z 1 cytryny

cukier do smaku

Ponadto:

konfitura wiśniowa

Masa rafaello: (Przepis wykorzystany z forum)

½ litra śmietany 30%

2 opakowania bitej śmietany w proszku “Śnieżki”

paczka biszkoptów (ok. 15 dag)

20 dag wiórek kokosowych

10 dag płatków migdałów

20 dag białej czekolady

Z ½ litra śmietany odlać ½ szklanki i dodać do niej pokruszoną białą czekoladę, całość lekko podgrzać, aż czekolada się rozpuści, i ostudzić. Resztę śmietany ubić ze „Śnieżkami”, następnie dodać pokruszone biszkopty, wiórki kokosowe i rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać, następnie dodać płatki migdałowe.

Biszkopt, który będzie na spodzie posmarować konfiturą wiśniową a następnie ułożyć warstwę kremu, przekładać biszkopt masą kremową

Do dekoracji bita śmietana (36 % śmietanę ubić, dodać śmietan fix, olejek migdałowy udekorować kotka)

Smacznego

post-15391-1252094310_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.