Skocz do zawartości

Churros


Jolanta

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Skladniki :

200 g. maki

1 szkl. wody

50 g. masla

Szczypta soli

3 jajka

1 l. oleju do smazenia

Zagotowac wode z maslem do wrzatku wsypac make i sol, zmniejszyc gaz i mocno mieszac drewniana lyzka. Wyrobic na gladka mase az bedzie blyszczaca. Troche wystudzic i dodac rozbeltane jajka i wymieszac. Ciasto bedzie geste, napelniac w szpryce do dekoracji tortow i wyciskac dlugie patyczki do goracego oleju a koncowke opciac nozyczkami. Smazyc az sie zarumienia nastepnie posypac cukrem pudrem z dodatkiem cynamonu.

P.S. Jak bede miala chwilke to wstawie zdjecie. Te paluszki sa super moze je rowniez maczac w goracej czekoladzie bo tak sie jada w Hiszpanii.

SMACZNEGO !!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.