Skocz do zawartości

Boczek - Faszerowany


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis mam już 10 lat od Basi którą pozdrawiam

Boczek rozbić posolić i zostawić na 2 godz.

Przygotować mięso jak na mielone kotlety (bez cebuli) jak ktoś lubi można dodać czosnku starty lub przeciśnięty przez praskie

Boczek smarujemy chrzanem (niekoniecznie)potem posypujemy majerankiem + farsz rozsmarować i na brzeg ugotowano na pół twardo marchewkę lub parówkę

Zwinąć boczek w ściereczkę , obwiązać

Ściśnięty boczek wkładamy do wrzącej wody doprawionej solą, pieprzem, liść, zielem angielskim

Gotujemy 2 godz.

Roladę wyjąc zimną z ścierki

SMACZNEGO

Polecam i zachęcam !!!

post-6127-1254912121_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.