Skocz do zawartości

Pieczarki Do Obiadu


sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki : 250 gram mniejszych pieczarek sok z cytryny sól bulka tarta 1 zabek czosnku maslo do smazenia Pieczarki myjemy, przekrajamy na pól. Maslo rozgrzewamy na patelni. Pieczarki zucamy na rozgrzana patelnie, kropimy cyrtyna. Zabek czosnku przekrajamy na pól i wyciskamy na pieczarki.Dodajemy sól. Smazymy je na srednim ogniu, gdy nabiora koloru i troszke sie skurcza posypujemy wszystko bulka tarta i mieszamy :) Pieczarki dobre na kazda okazje.Doskonale do kotletow schabowych,mielonych i kurczaka, jak rowniez do roznych innych mies.Sprawdzaja sie doskonale do potraw z grila. Mój máz za nimi przepada :) Zycze smacznego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

no koniecznie musze zrobic, proste a na pewno pyszne, tak zawsze robie fasolke szparagowa ale nie pieczarki, tak sobie powyslalam teraz ze w ten sposob mozna robic rozne warzywa (oczywiscie podgotowane wczesniej ) np: kalafior, marchewke, brukselke, ziemniaczki... mniam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mart z pewnoscia mozna robic tak rozne warzywka ;) Ja robie tez mieszanki wazywne z tym ze do nich dodaje sól, maslo i bulke tarta. A w pieczarkach jest jeszcze czosnek :shock: i Ja uwazam, ze pieczarki wlasnie maja to do siebie, ze smazone na patelni puszczaja wode i miékná :shock: No poprostu maja pyszny smak kazdy musi sam sie przekonac :) Pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

inny przepis na pieczarki, które mogą stanowić albo podstawę do sosu lub dodatek do dania podaje Lucyna Ćwierczakiewiczowa: oczyszczone i pokrojone pieczarki gotować na małym ogniu z dodatkiem wody lub białego wina i soku z cytryny (aby były białe). nastepnie wyjąc z wody i przesmażyć, zaciągnąć, lub podać gotowane. ja osobiście preferuje dosalanie kostkami rosołowymi, w tym przypadku użyłbym grzybową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.