sylwuśka Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Kotlety Ziemniaczane: Ugotowane ziemniaki Máka ziemniaczana sól pieprz Bulka tarta Nadzienie: gorszek marchewka kurczak Ugotowane ziemniaki gnieciemy tuczkiem lub mielimy, dodajemy sól i pieprz. 3 czubate lyzki máki ziemniaczanej ( lub tak na oko by masa sie trzymala ). Groszek marchewke i kurczaka (piers lub kilka udek) gotujemy. Gdy ostygnal mozemy je zmielic lub rozgniesc widelcem. Zaczynamy formowac kotlety z ziemniaków i w srodek wklady nasz farsz :) Nastepnie optaczamy je w bulce tartej i smazymy na rozgrzanym ogniu. Gdy bede usmazone kladziemy na reczniczki papierowe, tak pozbywamy sie nadmiernej ilosci oleju. Ja podaje te kotlety z sosem grzybowym lub pieczarkowym :) Przepraszam jesli zdjecia nie sa zbyt wyrazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Te kotlety mi sie podobają...do zrobienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 sa bardzo dobre, robie je tylko ze zwyczajna maka i bez farszu a do sosu wkrajam pieczarki i tym polewam kotleciki, pyszka polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.