vogelka Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 to przepis na standardowe gazpacho, czyli chłodnik hiszpański:) składniki 5oo gram pomidorów gruntowy zielony ogórek dwie cebule dwa ząbki czosnku papryka żółta papryka zielona papryka czerwona łyżka oliwy pieprz sól jak zrobić: pomidory sparzyć, ogórka, cebule obrać. pomidory ogórka i jedną cebule zmiksować. popryki i drugą cebulę pokroić w krążki. czosnek utrzeć z solą. zmiksowaną masę wymieszać z czosnkiem, dodać oliwę, pieprz. wkładamy do lodówki, czekamyaż się ochłodzi. wyjmujemy dodajemy wcześniej przygotowaną paprykę i cebulę. gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Będąc w Hiszpani (Malaga) obserwowałem jak rodowita Hiszpanka robiła ten narodowy chłodnik. Składniki podobne jak w Twoim przepisie, z tym że mniej papryki i tylko czerwona. Natomiast więcej oliwy z oliwek. Do tego miękisz z kilku kromek pszennego chleba. Wszystko było dokładnie zmiksowane. PYCHA !!!! Bahus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.