Skocz do zawartości

Kabaczek Faszerowany


zdybka82

Rekomendowane odpowiedzi

KABACZEK-NADZIEWANY

1duzy kabaczek

przyprawy- sol, pieprz

0,5kg mielonej karkowki lub lopatki

WYKONANIE:

-kabaczek obrac ze skory ,wydrazyc calego tak aby powstala duza dziura odcinajac konce

-przyprawiamy na zewnatrz i wewnatrz kabaczka

-robimy farsz z miesa doprawiajac wg. uznania np.sol, pieprz.cebula,jajko,majeranek

-napelniamy go calego miesem i wkladamy do brytwanny podlewajac woda (1/3 kabaczka zanuzona w wodzie)

-wode przyprawiamy, ziele angielskie,pieprz w kulkach ,moze byc 1 kostka rosolowa

-wstawiamy do piekarnika nie przykrywajac na ok 1godz.180 C. SMACZNEGO

post-16645-1256408723_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja robię podobnie. Z tym, że kabaczka bądź cukinię najpierw przekrajam na pół wzdłuż i wydrążam. Potem nadziewam obie połówki doprawionym mięsem mielonym ( czasami dodaję czerwoną fasolkę albo groszek), posypuję tartym serem, wkładam do brytfanki, podlewam rosołem z kostki i zapiekam. Pycha!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.