zdybka82 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 KABACZEK-NADZIEWANY 1duzy kabaczek przyprawy- sol, pieprz 0,5kg mielonej karkowki lub lopatki WYKONANIE: -kabaczek obrac ze skory ,wydrazyc calego tak aby powstala duza dziura odcinajac konce -przyprawiamy na zewnatrz i wewnatrz kabaczka -robimy farsz z miesa doprawiajac wg. uznania np.sol, pieprz.cebula,jajko,majeranek -napelniamy go calego miesem i wkladamy do brytwanny podlewajac woda (1/3 kabaczka zanuzona w wodzie) -wode przyprawiamy, ziele angielskie,pieprz w kulkach ,moze byc 1 kostka rosolowa -wstawiamy do piekarnika nie przykrywajac na ok 1godz.180 C. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinonka Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 ja robię podobnie. Z tym, że kabaczka bądź cukinię najpierw przekrajam na pół wzdłuż i wydrążam. Potem nadziewam obie połówki doprawionym mięsem mielonym ( czasami dodaję czerwoną fasolkę albo groszek), posypuję tartym serem, wkładam do brytfanki, podlewam rosołem z kostki i zapiekam. Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.