ina12 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 4 jajka szklanka mąki szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 80 dag jabłek tłuszcz i tarta bułka do formy Całe jaja utrzeć do białości z cukrem, delikatnie połączyć z przesianą maką razem z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na miejsze części i ułożyć w tortownicy. Jabłka zalać ciastem. Piec około pół godziny w temp. 180*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Zrobilam twoje ciasto lecz przy halloween musialam je troszku urozmaicic. Wiec mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz. Ale ciasto naprawde pyszne dodaje fotki. Zrobilam te ciasto wedlug twojego przepisu. Po ostygnieciu przekroilam je na dwie warstwy. Smietane kremowke ubilam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. (powstal krem) Wysmarowalam kreme jeden biszkopt, przykrylam go drugim. Góre nasáczylam wódká + sok z brzoskwin. Calosc wysmarowalam kremem, na wierzch ulozylam brzoskwinie z puszki. I zalalam wszytsko galaretka. Naprawde pyszne :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Sylwio bardzo się ucieszyłam że zrobiłaś luksusowe ciasto. Śmiało mogłaś dodać jako swój nowy przepis, a że skorzystałaś z przepisu na ciasto to nic nie szkodzi, ważne że jesteś zadowolona. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i dziękuję za próbowanie samego ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Wolalam dodac tu. Przepis jednak na ciasto jest Twój :grin: Ja go tylko urozmaicilam :-D Pozdrawiam. Mam nadzieje, ze forumowicze odnajda moje ciasto i tutaj. No wsumie nie moje Nasza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.