ina12 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia olejek śmietankowy do nasączenia biszkoptu Z podanych składników upiec biszkopt. Wystudzony biszkopt nasączyć wodą z kilkoma kroplami olejku śmietankowego. 3 galaretki truskawkowe litr śmietany 30 % 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1,80 kg arbuza Jedną galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem i z cukrem waniliowym, pod koniec ubijania powoli dodając tężejącą galaretkę, ubijając dalej. Masę wylać na biszkopt i ciasto na 30 minut włożyć do lodówki. Przygotować dwie galaretki dodając mniej wody i odstawić do wystygnięcia. Obrać arbuza ze skórki, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i rozłożyć na masie ( zrobiłam kuleczki). Zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Ciasta na stół " Przepisy czytelników". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Dodałam następne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.