Skocz do zawartości

Arbuzowy śmietankowiec


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia olejek śmietankowy do nasączenia biszkoptu Z podanych składników upiec biszkopt. Wystudzony biszkopt nasączyć wodą z kilkoma kroplami olejku śmietankowego. 3 galaretki truskawkowe litr śmietany 30 % 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1,80 kg arbuza Jedną galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem i z cukrem waniliowym, pod koniec ubijania powoli dodając tężejącą galaretkę, ubijając dalej. Masę wylać na biszkopt i ciasto na 30 minut włożyć do lodówki. Przygotować dwie galaretki dodając mniej wody i odstawić do wystygnięcia. Obrać arbuza ze skórki, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i rozłożyć na masie ( zrobiłam kuleczki). Zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Ciasta na stół " Przepisy czytelników".

post-2336-1256675635_thumb.jpg

post-2336-1256840391_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.