asiak30 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Znawców kuchni arabskiej przepraszam za ewentualne niezgodności ale danie z tego regionu robiłam po raz pierwszy. Składniki: kurczak 1,5 kg puszka pomidorów bez skórki lub 3-4 duże pomidory śliwki suszone 10 dkg rodzynki garść miód 1 łyżka sól, pieprz, cynamon, przyprawa do kebaba bulion Poprzedniego dnia kurczaka umyłam, poporcjowałam i przyprawiłam olejem wymieszanym z przyprawą kebab shoarma. Następnego dnia kurczaka podsmażyłam na rumiano ze wszystkich stron, zalałam pomidorami bez skórki z puszki z dodatkiem bulionu. Dusiłam na małym ogniu prze 40 minut. W tym czasie pokroiłam śliwki suszone, dodałam rodzynki,miód, odrobinę cynamonu i wody i dusiłam na małym ogniu przez 15 minut-uwaga należy mieszać bo miód może się przypalić. Gdy masa śliwkowa była gotowa dodałam ją do kurczaka i dusiłam jeszcze przez 10 minut. Pod koniec sos był zbyt rzadki więc pobiłam go wodą z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Do kurczaka podałam kaszę kuskus i surówkę z pekińskiej z jabłkiem, marchewką i kukurydzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mydlo-powidlo Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Może być super, muszę wypróbować;) Ja ostatnio robiłem kurczaka po indyjsku z bubem i przyprawą garam masala - rewelacja, również polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość degustator Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Znacie może jeszcze jakieś dobre przepisy na kurczaka?? Proszę o szybką odpowiedź :mrgreen: :neutral: :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 dla osob lubiacych kurczaka z curry na slodkawo proponuje to http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...p;hl=rodzynkami bardzo latwe i pyszne jedzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielQ Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 :) Mi wyszedł bardzo dobrze czytałem z Pani poradnika dziękuje za przepis. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Potrawa jest super pyszna, domownikom i wszystkim gościom bez wyjątku smakowała. Ja zrobiłam z samych podudzi (pałki). Asiu dziękuję za przepis i daję ocenę Jak któregoś dnia odmrożę to dodam zdjęcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak30 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Bardzo się cieszę, że kurczak smakował :grin: I bardzo dziękuję za ocenę :) Z dań na kurczaka polecam jeszcze kurczaka w coca-coli http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4507&hl= i jeszcze piersi kurczaka przygotowane jak ryba po grecku polecam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Asiu dziękuję napewno wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 ZROBIŁAM TEGO KURCZAKA NA SYLWESTRA...R=E=W=E=L=A=C=J=A .OBAWIAŁAM SIE CYNAMONU ,NIE POTRZEBNIE , SMAKOWAŁ WYŚMIENICIE , A SOSIK PALCE LIZAĆ !!!!! POZDRAWIAM NOWOROCZNIE I DZIEKUJĘ ZA PRZEPIS :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Asiu potrawa doczekała się odmrożenia, dodałam obiecane zdjęcie. Powtórnie dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.