rybshi Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Hej mam pytanie czy w przepisach taki składnik jak woda jest ważny czy mogę sobie wlać szklankę kranówki, czy lepiej szklane wody mineralnej? A może zainwestować w dzbanek filtrujący wodę? Czy woda ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 nie, nie i jeszcze raz nie. w ogóle cała bajka o smaku wody jest jak rozmowa o hmmm... nawet cięzko jest mi przytoczyć przykład, wiadomo są wody lecznicze typu Zuber, tutaj smak a raczej zapach wpłynąłby na potrawę :) kiedyś w radiu BBC zaproszona prezesa wody Perrier. pierw zachwalał unikalny smak wody, a potem prowadzący zaprosił go na test gdzie były 3 szklani z wodą w której 1 to perie, więc szanse na trafienie był całkiem spore... otóż prezes w 3 próbach wskazał kranówkę dostępną w budynku radia :) do picia na codzień polecam wody średniozmineralizowane czyli o zawarości mineralnej od 500 do 1500 mg/l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PerfectExample Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ale pytanie było o wodę do potraw. Ja wychodzę z założenia, że skoro i tak te składniki (w tym woda) zostaną poddane wysokiej temperaturze (pieczenie, smażenie, itp), to mogę wlać kranówkę, bo ewentualne drobnoustroje zostaną wybite, a smaku tej wody i tak się z potrawy nie wyodrębni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfild Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Ale pytanie było o wodę do potraw. Ja wychodzę z założenia, że skoro i tak te składniki (w tym woda) zostaną poddane wysokiej temperaturze (pieczenie, smażenie, itp), to mogę wlać kranówkę, bo ewentualne drobnoustroje zostaną wybite, a smaku tej wody i tak się z potrawy nie wyodrębni. Dla pewności używaj przegotowanej kranówki, bo przetrwalniki nie śpią :-( a jak wiadomo kranówka jest bardziej mineralizowana od większości nieodmineralizowanych wód mineralnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.