Skocz do zawartości

Po prostu pyszne -paszteciki


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

PASZTECIKI KORNWALIJSKi - 1,5 łyzeczki soli - 4 szklanki mąki - 180 g masła - 1 szklanka wody - 450 g mielonej chudej wołowiny - 3 ziemniaki , pokrojone w cienkie plasterki - 1 cebula , pokrojona w cienkie plasterki - czarny pieprz do smaku - 1 łyżka wody Podgrzać piekarnik do 180 C. Zmieszać pól łyżeczki soli z maka. Dodać masło i wymieszać. Dolać szklanke wody i miesić aż do otrzymania gęstego ciasta . Rozwałkować ciasto na grubość 0,3 cm. Wykroić z ciasta 15-cm krażki. Zmieszać razem mieloną wołowinę , ziemniaki, cebulę , pozostałą sól , pieprz i jedną łyżkę stołową wody . Podzielić nadzienie na jednakowe porcje i nałożyć na poszczególne krążki . Złożyć każdy krążek na pół . Zlepić widelcem brzegi . Pieć w piekarniku przez 1 godzinę i 15 min . SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.