Bahus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami 45 dkg żołądków z kurczaka 500 ml rosołu drobiowego (może być z kostki) 25 dkg pieczarek 2 średnie cebule 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki smalcu 1 łyżka siekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Żołądki oczyścić, dokładnie umyć i obgotować. Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić razem z żołądkami w paseczki. Dodać wywar i razem z przyprawami dusić pod przykryciem. Podprawić zasmażką z mąki i smalcu i dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Super jedzonko 8) . Taki gulasz już nie jeden raz robiłam - jest świetny szczególnie z ziemniaczkami , a do tego - o tej porze roku - ogórki małosolne http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Pychotka :D Pozdrawiam - Halina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.