Skocz do zawartości

Sałatka Z Wędzoną Makrelą


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

2 wędzone makrele bez ości 8 jajek ugotowanych na twardo 25 dag pomidorów 15 dag czerwonej papryki 15 dag świeżego ogórka 4 łyżki groszku z puszki 10 zielonych oliwek nadziewanych papryką Sos sok z jednej cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka łagodnej musztardy sól i pieprz Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić na ósemki. Pomidory sparzyć, obrać i również pokroić na ósemki. Paprykę umytą, osączoną i oczyszczoną pokroić w krótkie paski. Ogórek obrać i także pokroić w paski. Makrele podzielić na małe kawałki. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Sos Sok z cytryny wymieszać z 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody. Obrany czosnek drobno posiekać lub zmiażdżyć. Musztardę utrzeć z dodaną porcjami oliwą oraz z sokiem z cytryny. Wymieszać z czosnkiem i skórką cytrynową, przyprawić z solą i pieprzem. Sałatkę polać z sosem i starannie wymieszać. Przepis z wydania " Sałatki i surówki"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.